FreedomLab College Talk: The Future of Advertising
Woensdag 14 november 2018 | 16:00-18:00 uur | FreedomLab Campus (NL)

Met Ruud de Langen (CCO Talpa Network), Anouar El Haji (CEO Veylinx), Viktor Wubbe (MD MIBTL Media) en Arief Ernst Hühn (Researcher & Strateeg FreedomLab).

Tickets & drinks (€6,56).


De aandachtseconomie heeft een ware oolog om onze aandacht ontlokt en internet giganten als Facebook en Google strijden op geavanceerde wijze om onze belangstelling. Ondanks vernuftige data-analyses die advertenties steeds persoonlijker maken, worden advertenties vaak nog als negatief en irrelevant ervaren. Om de behoeften van de consument beter in te schatten worden daarom aanvullende technologieeen zoals wearables en voice toepassingen ontwikkeld, terwijl de consument tegelijkertijd meer zeggenschap krijgt over welke persoonlijke data wordt gedeeld. Is dit verdienmodel nog wel houdbaar? En wat is het toekomstperspectief van adverteren in het licht van de snelle technologische ontwikkelingen? 

College Talk
Tijdens deze sessie verkennen we hoe verschillende ontwikkelingen de praktijk van adverteren veranderen. Samen met practitioners gaan we op zoek naar strategieën in de aandachtseconomie waarin de concurrentie moordend is en ethische overwegingen steeds prangender worden.

Tags
Programmatic mobile advertising / location based advertising / user interfaces / behavioral insights / big data / hyperlocal / contextual / mediasync / dynamic targeting / audience building / rich media / voice interfaces / Artificial Intelligence / intimate data / 5G / machine learning / chatbots / e-commerce / wearables

Biografieën
Ruud de Langen (CCO Talpa Network)
Ruud de Langen is Chief Creative Officer bij Talpa Network. Daarvoor werkte hij altijd in media, onder meer bij reclame- en mediabureaus. Hij was 9 jaar CEO bij Mindshare. Daarnaast is hij ook columnist bij Adformatie.
 
Anouar El Haji (CEO Veylinx)
Anouar El Haji is de oprichter en CEO van Veylinx. Hij introduceerde met Veylinx een nieuwe manier van marktonderzoek om middels een online veiling tool vast te stellen wat consumenten daadwerkelijk bereid zijn te kopen, en wat niet. Hij heeft zijn promotieonderzoek op het gebied van gedragseconomie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Viktor Wubbe (MD MIBTL Media)
Viktor Wubbe is Managing Director van MIBTL Media en oprichter van Display One. Viktor is specialist in digital advertising, in het specifiek mobile display advertising. Mede door de snelle technologische ontwikkelingen binnen deze discipline verhoogt MIBTL Media relevantie en minimaliseert de ‘waste’ in advertentiebudgetten voor klanten. Met Display One wordt de lokale ondernemer middels een laagdrempelige dienstverlening geholpen te adverteren bij Nederlands grootste uitgevers.

Arief Hühn (Researcher & Strateeg FreedomLab)
Arief werkt als onderzoeker en strateeg bij FreedomLabs denktank en strategie consultancy. Hij heeft een achtergrond in Mens-Computer Interactie (Phd.) waarbij hij de effectiviteit van locatie gebaseerde toepassingen onderzocht. Zijn huidige onderzoek richt zich op user interfaces en de technologie ‘Stack’ (AI, data, middleware, platforms en infrastructuur). Fields of expertise: human-computer interaction, pervasive applications, digital strategy, philosophy of technology, internet culture.


Adres: FreedomLab Campus, Plantage Middenlaan 62 Amsterdam