https://www.youtube.com/watch?v=4BfKFCOCJe8

De Veerkrachtige Wereld

Het Post-Corona Tijdperk in Vier Scenario’s

Dat de wereld niet meer hetzelfde zal zijn na de crisis is duidelijk.

Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met grote onzekerheden.
Om toch een oriëntatie te bieden op de toekomst, heeft onze denktank drie centrale onzekerheden verkend en deze uitgewerkt in vier toekomstscenario’s.

Rondom deze scenario-exercitie organiseren wij ook een livestream evenement, virtuele verkenning en publiceren we iedere twee weken in onze onderzoeksnieuwsbrief onze ideeën en inzichten.

‘De Veerkrachtige Wereld’ Visiedocument

In het rapport ‘De Veerkrachtige Wereld’, nemen wij u mee in deze scenario-exercitie. Ten behoeve van besluitvormingsprocessen biedt ons rapport een scherpe navigatie om toe te werken naar een veerkrachtige strategie waarin onzekerheden als uitgangpunt gekozen zijn. 

Download hier het visiedocument

‘De Veerkrachtige Wereld’ Live-Stream Event in Felix Meritis op 1 juli 2020

In samenwerking met Felix Meritis hebben we op 1 juli 2020 een livestream evenement georganiseerd, waarin we op een verbeeldende manier vier toekomstscenario’s hebben verkend. Het prachtige pand aan de Keizersgracht werd voor even omgetoverd in een plek waarin vier ruimtes ieder een portal naar één van onze toekomstscenario’s biedt. Na afloop werden er een aantal ingezonden vragen van kijkers besproken samen met journalist en moderator Tracy Metz. Op deze manier hebben we naast ons theoretisch werk, ons onderzoek naar verschillende toekomstscenario’s tastbaar en inzichtbaar proberen te maken.

Livestream gemist? Bekijk hem hierBekijk hier de presentatie

Een kijkje achter de schermen

Om tot onze scenario’s te komen zijn we met experts uit ons netwerk in gesprek gegaan over de grote socio-culturele, geopolitieke en technologische ontwikkelingen die bepalend zullen zijn voor het Post-Corona tijdperk. Hierbij een kort videoverslag van de interessante gesprekken die volgden over onder andere de rol van BigTech, mogelijke veranderingen in consumentengedrag en eventuele positieve ontwikkelingen die kunnen volgen naar aanleiding van deze crisis.

Virtuele verkenning:

Met behulp van ons Post-Corona scenariomodel kunnen we op systematische manier meerdere toekomstperspectieven verkennen. Hierbij nodigen wij u van harte uit voor een virtuele brainstorm waarin wij ons onderzoek presenteren en met u in gesprek gaan over wat verschillende scenario’s voor uw domein betekent.
U kunt zich hieronder aanmelden.

Freedomlab Insights – Onze onderzoeksnieuwsbrief

In onze Freedomlab Insights onderzoeksnieuwsbrief delen wij iedere twee weken onze laatste inzichten over de huidige ontwikkelingen. Waar moeten we bijvoorbeeld rekening mee houden als er eindelijk een vaccin beschikbaar wordt? Zou deze crisis een geheel nieuwe vorm van globalisering te weeg kunnen brengen? U kunt deze en vele andere inzichten terugvinden op onze website of via deze link.

Meld je aan voor onze nieuwsbriefMeld je aan voor onze nieuwsbrief